El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha assegurat aquest matí que està "preocupat" perquè la "radicalitat" de Podemos pugui governar Espanya. Ho ha fet aquest matí a Los Desayunos de TVE, on també ha dit que no creu "que sigui el que toca" que un partit amb "vincles amb Iran" o "amb governs marxistes" formi part d'un Govern espanyol, i ha assegurat que això no és el que volen els votants.

Catalá també ha volgut remarcar que creu la investidura "no s'hauria de dilatar més" perquè no és bo "sotmetre el país a una incertesa prolongada" i ha assegurat que Rajoy segueix tenint possibilitats de governar Espanya quatre anys més.

Aguirre, responsabilitat i coherència

El ministre també s'ha referit a la dimissió d'Esperanza Aguirre, i ho ha qualificat d'acte de "responsabilitat" i "coherència". Tot i això, Catalá ha volgut deixar clar que aquest fet no redueix "en absolut" les possibilitats de Rajoy per presidir el Govern espanyol. En aquest sentit, el ministre en funcions ha assegurat que el president en funcions ha fet "moltes coses" per lluitar contra la corrupció.

El titular de justícia ha insistit que han sigut "ferms davant la corrupció" però que tot i això "l'impacte electoral ha sigut fort". Catalá ha assegurat que s'ha d'aconseguir que la corrupció "no es torni a repetir" i s'ha mostrat dolgut pel fet que "es parli de corrupció al PP", perquè creu que la "corrupció és de persones i no de partits".