Sis eurodiputats han demanat avui per carta als candidats que s'han postulat a la presidència del Parlament Europeu (PE) que, si són escollits, es comprometin a promoure l'ús oficial del català en la institució.

Els signants de les missives són Josep-Maria Terricabras (ERC), Jordi Solé (ERC), Ramon Tremosa (PDeCAT), Ernest Urtasun (ICV), Javi López (PSC) i Francesc Gambús (independent dins del Partit Popular Europeu).

En la carta, que també porta la rúbrica del president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, argumenten que l'ús del català en les institucions comunitàries "reforçaria la identificació dels ciutadans amb el projecte polític de la Unió Europea".

També van recordar als candidats a la presidència de l'Eurocambra, càrrec que s'elegirà el pròxim 17 de gener en una sessió plenària a Estrasburg (França), que "el PE sempre ha estat històricament la institució que ha promogut en major mesura la diversitat cultural i les llengües minoritàries".

Els candidats postulats als quals s'han dirigit són Antonio Tajani, del Partit Popular Europeu; Gianni Pitella, dels Socialistes i Demòcrates; Helga Stevens, dels conservadors i reformistes europeus; Guy Verhofstadt, dels liberals europeus; Eleonora Forenza, de l'Esquerra Unitària, i Jean Lambert, dels Verds. Pitella ja s'hi ha compromès.