El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha acusat avui el portaveu del Partit Demòcrata Català (PDC) al Congrés, Francesc Homs, de crear "confusió" en afirmar que la Fiscalia actua en benefici del govern espanyol, i li ha assegurat que la justícia espanyola és "absolutament independent".

Català s'ha referit així a les paraules d'aquest matí d'Homs després de declarar al Tribunal Suprem per la consulta del 9-N, quan ha criticat que "s'està fent política amb els tribunals" en una línia d'actuació que és "seguidisme" del govern del PP, i que la Fiscalia actua com el seu "braç armat".

"Que un responsable polític digui que una sentència que ha de dictar el Tribunal Suprem està ja predeterminada és fer un flac favor a la democràcia i és generar confusió i incertesa en els ciutadans", ha dit Català. A més, el ministre ha emfatitzat que Espanya és un Estat de Dret, i que les institucions funcionen amb "total independència" i que els responsables polítics han de creure-hi.

Català també li ha volgut llençar un dard, i ha criticat sobre si "el senyor Homs actua així i creu que les institucions estan al servei dels partits polítics".