Què està passant aquest dimecres 13 de setembre? Des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats de la jornada. Posa’t al dia amb la selecció de notícies essencials d'avui en aquest vídeo de menys de dos minuts:

 

1. Dimarts ja es podrà parlar en català al Congrés

El català, l’aranès, el basc i el gallec ja es podran fer servir al Congrés a partir de dimarts vinent, en el proper ple, el mateix dia en què s’aprovarà la reforma. Es preveu que es contractin traductors i que hi hagi orelleres a disposició dels diputats amb la traducció simultània de les intervencions, tal com ja es fa al Senat. El PP ja estudia la manera de tombar-ho.

2. El PP convoca un "gran acte" a Madrid contra l'amnistia

El PP anuncia que convocarà "un gran acte" a Madrid contra l'amnistia el cap de setmana del 23 i el 24 de setembre, abans del debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo. Això passa l’endemà del discurs ultra d’Aznar, en què feia una crida a la mobilització i apel·lava a una “rebel·lió nacional”.

3. Putin i Kim acaben el seu cara a cara

Acaba la reunió bilateral entre Vladímir Putin i Kim Jong-un. El dictador nord-coreà ha mostrat el seu suport incondicional a Rússia “en la seva guerra sagrada contra l’imperialisme occidental”. Tot apunta, que serà a canvi d’un intercanvi d'armament i tecnologia militar.

4. Continua el temps inestable 

Continua el temps inestable a Catalunya. La tarda serà ennuvolada a bona part del país amb alguns xàfecs i tempestes al Pirineu i les comarques de Girona. També podrien caure alguns ruixats locals al prelitoral barceloní. De cara a demà, el temps serà molt semblant al d’avui. 

5. Comença la 35a edició del Mercat de Música Viva de Vic

Avui comença la 35a edició del Mercat de Música Viva de Vic. La programació inclou 26 estrenes i una seixantena de concerts distribuïts en 8 escenaris de la ciutat. A més, enguany, més de la meitat de propostes estan liderades per dones. T’expliquem tots els detalls a Revers.