El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha indicat aquest dijous que no veu "elements d'il·legalitat" en el fet que càrrecs públics o electes vagin a treballar en dies festius, com van fer el passat dia 6 els alcaldes i regidors d'aproximadament 300 ajuntaments de Catalunya, malgrat ser jornada festiva, perquè es commemora l'aniversari de la Constitució.

"No em sembla que tingui transcendència [en termes penals], una altra cosa hauria estat que s'hagués obligat a treballadors a no gaudir dels seus dies lliures o dies festius", ha declarat Catalá, després de ser preguntat per aquesta raó en una roda de premsa a Brussel·les.

El ministre ha considerat que és habitual que els càrrecs públics treballin en dies festius, com l'hi ha passat a ell aquest dijous, present en una reunió de ministres europeus a Brussel·les, i ha fet broma que pot no ser gaire "bo en termes de conciliació".

Catalá ha indicat que el delegat del Govern espanyol "està recopilant informació" sobre el que va passar dimarts passat a Catalunya, on alcaldes i regidors d'un mínim de 300 ajuntaments adherits a l'AMI van anunciar que anirien a treballar.

"Si amb això volen fer una manifestació expressa que no celebren la Constitució, cadascun sabrà el que celebra i el que no", ha afegit.

D'altra banda, preguntat per la decisió de president del la Generalitat, Carles Puigdemont, de convocar el divendres 23 de desembre una reunió sobre el referèndum, el ministre ha reiterat que un referèndum sobre la independència de Catalunya "no té cabuda" en el model constitucional espanyol.

"Estic segur que tots els governants responsables trobarem vies de diàleg perquè ningú cometi cap il·legalitat", ha conclòs, després de reiterar que una consulta com la que defensa Puigdemont "no es podrà fer", perquè no està en l'àmbit de les seves competències.