El ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha decidit passar la nit electoral amb el candidat del PSOE a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, per seguir el recompte dels vots.

És una situació curiosa, ja que Castells va entrar a formar part del govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos com part de la quota del partit que lidera Pablo Iglesias.

Ho han dit fonts socialistes a Servimedia, que han confirmat que el titular d'Universitats ha optat per acompanyar Gabilondo a l'Hotel Princesa Plaza, prop de Ferraz, on els socialistes passaran la nit, en lloc d'escollir acompanyar a la seu de Podemos a Iglesias, candidat també en aquestes eleccions.

Gabilondo ha arribat cap a les 19.50h a l'hotel acompanyat pel secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco; la secretària d'organització, Carmen Barahona; i membres de la seva candidatura com José Cepeda i Hana Jalloul.

Valoracions de Gabilondo i Iglesias

A la seva arribada a l'hotel, Gabilondo, en declaracions als periodistes, ha traslladat que encara no ha començat l'escrutini i prefereix respectar el procediment abans de fer alguna valoració directa. No obstant això, ha assegurat que afronta els resultats amb "tranquil·litat, serenitat i confiat en la ciutadania". "Sempre tinc confiança i esperança. Crec en el poble de Madrid", ha afirmat.

Per la seva part, Iglesias no ha fet declaracions i tampoc no ha valorat les primeres enquestes que el col·loquen a l'últim lloc dels partits amb representació i que donen una victòria folgada a la dreta.

Fonts de la formació morada han assenyalat que, com solen fer en altres comicis, no valoren les enquestes, però estan satisfets amb l'alta participació, que podria arribar a ser rècord en unes eleccions autonòmiques. El líder de Podemos farà declaracions, una vegada es coneguin els resultats, tot i que encara no se sap a quina hora.

Precisament, han recordat que la campanya d'Unidas Podemos ha transcorregut sota el lema 'Que parli la majoria', apel·lant contínuament al vot dels barris i districtes més populars i desfavorits de la regió, estudiant la hipòtesi que una alta mobilització en aquestes zones faria girar el Govern regional a l'esquerra.

 

Imatge principal: El ministre d'Universitats, Manuel Castells, en la seva arribada a l'Hotel Princesa Plaza de Madrid, on acompanyarà el candidat socialista, Ángel Gabilondo, durant el recompte electoral / Europa Press