Castelló d’Empúries (Alt Empordà) ha canviat la bandera espanyola per l’estelada al balcó de l’ajuntament, al temps que fonts del consistori han anunciat que tenen la intenció de treballar el proper dimarts, 6 de desembre, malgrat ser dia festiu a l’Estat per la commemoració del dia de la Constitució.

L’estelada completa així el balcó de l’ajuntament al costat de la bandera municipal, la senyera i la bandera europea, sense que hi hagi cap presència de la bandera espanyola.

Segons ha difós Empordà TV, al darrer ple ordinari ja es va anunciar la intenció de treballar per part de l’alcalde i els regidors de l’equip de govern, format per una coalició d’ERC (amb sis regidors) i CiU (amb quatre).

En declaracions al mateix mitjà, l’alcalde, Salvi Güell (ERC), ha recordat que malgrat els regidors treballin, “els serveis habituals de l’Ajuntament no estaran oberts”, ja que al ser el 6-D “dia no hàbil, no es poden fer registres d’entrada”. Amb tot, Güell ha recordat que en aquesta jornada, “els polítics” seran presents a l’Ajuntament.

L’alcalde ja va treballar el passat 12 d’octubre, quan va desplaçar-se a Barcelona per assistir al Saló Nàutic de Barcelona. Forma part del municipi de Castelló d’Empúries la marina residencial d’Empuriabrava.