Els Castellers de Lleida han aixecat aquest dissabte al migdia un 'pilar per la llibertat' a la plaça Mercadal de Balaguer per exigir l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels qui són a l'exili, especialment la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, originària de Vallfogona de Balaguer.

El pilar s'ha aixecat en una mobilització organitzada per l'ANC i Òmnium quan fa 8 mesos de presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i es repetirà a onze punts més de Catalunya, en les localitats natals (o les més properes) dels presos i exiliats.

Els 'pilars per la llibertat' es reproduiran a Amer (Carles Puigdemont), Torroella de Montgrí (Dolors Bassa), Sant Vicenç dels Horts (Oriol Junqueras), Caldes de Montbui (Raül Romeva), Terrassa (Josep Rull i Lluís Puig), Parets del Vallès (Jordi Turull), Santa Perpetua de Mogoda (Jordi Cuixart), Vic (Marta Rovira), Sallent (Anna Gabriel) i Xerta (Carme Forcadell).

D'altra banda, els quatre pilars de Barcelona seran els corresponents a Jordi Sànchez, Clara Ponsatí, Joaquim Forn i Toni Comín. El de la capital catalana serà l'acte central i es farà a dos quarts de set de la tarda a la plaça de Catalunya. L'acció compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i una quinzena de colles d'arreu del país.