Després de conèixer que Interior no registrarà el nom del Partit Demòcrata Català (PDC), el líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, no ha volgut entrar a valorar-ho directament perquè argumenta que encara no és una informació oficial, sinó periodística. Ara bé, de retruc i subtilment, ha aprofitat per demanar "objectivitat" en el registre.

Castellà es malfia que, al final, darrere d'aquest conflicte nominal hi hagi una decisió política. "Si hi ha una decisió política, els que en sortirem malparats, perjudicats, serem nosaltres", ha deixat caure en declaracions als periodistes als passadissos del Parlament. 

D'altra banda, Castellà ha reiterat de nou que la confusió en els noms ve perquè ells van registrar "Demòcrates" com les seves sigles. És més, replica que en aquests termes només hi ha la seva formació inscrita en el registre espanyol. "Si algú utilitza el gentilici demòcrates pot generar confusió", ha repetit. Castellà ha dit que "ara la pilota està a casa de CDC" perquè ells ja han posat sobre la taula quatre condicions.

"Impossible canviar el nom"

De fet, aquest matí, Antoni Castellà ha rebutjat que sigui el seu partit el que canviï de nom davant la possibilitat que el registre de partits no accepti el nom de Partit Demòcrata Català. “No hi ha cap possibilitat que Demòcrates canviï de nom”, ha assegurat Castellà en declaracions a Rac1.

“Vam aprovar el nom al Congrés i el vam registrar”, ha insistit Castellà, que ha afegit que l’admissió o no del PDC és “competència del registre” però que, en tot cas, des de la seva formació, ja s’ha advertit que el nom escollit pels successors de CDC “porta a la confusió”. “Hem de pensar en unes futures eleccions, no pot haver-hi butlletes que puguin confondre”, ha afegit.

Així mateix, el líder de Demòcrates ha assegurat que l’elecció del nom PDC en el congrés del passat cap de setmana es va fer enmig d’un “procés per tombar les propostes de la direcció, però que sense que ningú pensés en les conseqüències”, i ha recordat les quatre condicions que el seu partit ha proposat al nou partit per resoldre la qüestió.