El portaveu de Demòcrates de Catalunya i diputat d'ERC, Antoni Castellà, ha fet autocrítica. Segons ha assegurat aquest dimecres, en les últimes hores no han actuat bé, com va escenificar-se aquest dimarts al Parlament. "Demanem disculpes al poble de Catalunya i als votants independentistes perquè probablement en els últims dies no ho estem fent bé", ha dit.

Castellà ha assegurat que el seu partit no vol assenyalar culpables que la unitat hagi trontollat però ha demanat de recuperar-la, per "respecte al mandat de l'1 d'octubre, a la proclamació del 27 d'octubre i al resultat electoral" del 21-D. "Tenim molt clar qui és l'enemic, i l'enemic no està en les forces lleials a la República", ha conclòs el portaveu de Demòcrates.

D'altra banda, el líder de Demòcrates ha avisat que el seu partit només donarà el 'sí' a Carles Puigdemont si l'independentisme pacta abans el pla de govern per "fer efectiva la República" i la fórmula per investir el candidat de JuntsxCat.

"Només donarem el nostre vot a la investidura si queda clar el 'què' i el 'com'. El qui no els discutim --Puigdemont--, però volem saber el pla de govern per fer efectiva el República i la proposta per ser investit", ha dit en la roda de premsa.

El partit planteja així que la investidura se celebri "sí o sí", avala que el candidat sigui Puigdemont i que això no es qüestioni, però demana abans unes concrecions que --assegura-- no estaven sobre la taula abans d'ajornar-se el debat aquest dimarts.

Preguntat per si una fórmula per desencallar la situació seria que Puigdemont renunciés a ser candidat, ha respost: "No contemplem en aquests moments cap altre candidat. A qui li correspon és únicament i exclusivament a Puigdemont".