El líder de Demòcrates, Antoni Castellà, ha estat escollit com a cap de llista del partit per a les eleccions catalanes del 14-F després d'imposar-se a les primàries. Amb el 81,02% dels vots, Castellà ha deixat sense opcions les altres dues persones que es van presentar per ser el candidat del partit a la presidència de la Generalitat: Meritxell Plana (amb el 7,3% dels vots) i Àlex Matabosch (amb el 2,35% dels vots).

En la roda de premsa d'aquest dilluns, el mateix Castellà ha insistit que "tres anys després del referèndum de l'1-O i de la repressió de l'Estat, s'ha de donar sortida al mandat vigent, la via unilateral serà dura, complicada com ho va ser l'1-O, però és l'única via realista".

"Catalunya en la seva història se n'ha sortit de moments difícils. Vam ser capaços de fer la Renaixença, d'incorporar-nos a la Revolució Industrial, vam superar el franquisme, vam fer un referèndum defensant les urnes amb el nostre cos", ha emfatitzat.

Sobre si el partit es presentarà o no en solitari, Castellà ha estat clar: "Estem a temps de fer un gran acord transversal per la via unilateral. Treballarem aquest mes perquè sigui possible, si no ens presentarem sols".

Els guanyadors de les primàries a les quatre circumscripcions encapçalaran les llistes per al 14-F a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Així doncs, la també diputada Assumpció Laïlla, que s'ha imposat a la demarcació de Barcelona, serà la número dos. A Lleida, la llista l'encapçalarà Jordi Vicenç Pou. El líder de Mossos per la República, Albert Donaire, ho farà a Girona i Josep Antoni Obalat a Tarragona.