La Guàrdia Civil ha identificat aquest dissabte la setantena de castellers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls que s'han desplaçat fins a Madrid per reivindicar la llibertat dels presos polítics. Els xiquets, que havien sortit aquest dissabte camí de Madrid per fer pilars a les presons on hi ha tancats els líders sobiranistes, han estat identificats quan feien l'acció a la presó de Soto del Real.

A més de ser identificats, els agents de la Guàrdia Civil han passat llista als castellers quan tornaven a pujar a l'autobús per assegurar-se que tots abandonaven les proximitats de les institucions penitenciàries. 

Una setantena de castellers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha sortit aquest dissabte camí cap a Madrid per reivindicar la llibertat dels presos. Durant l'expedició, els xiquets han anat parant a les diferents presons de Madrid on hi ha els líders sobiranistes empresonats i hi han fet un pilar.

La ruta, que ha començat a Alcalá-Meco i ha seguit a Soto del Real i Estremera, arriba el dia que fa vuit mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L'acció s'ha desenvolupat sense problemes a Alcalá-Meco; ha estat a Soto del Real, el centre on estan empresonats els Jordis, que la Guàrdia Civil ha identificat tots els membres de l'expedició.

També aquest dissabte, l'ANC i Òmnium han convocat diverses concentracions arreu de Catalunya per a aquesta tarda per demanar la llibertat dels presos.