Nova iniciativa de l'ANC i Òmnium per demanar la llibertat dels presos polítics coincidint amb els vuit mesos de l'empresonament dels Jordis. Les entitats sobiranistes, en coordinació amb diverses colles castelleres, organitzen per aquest dissabte concentracions arreu del país. Les colles aixecaran pilars als municipis natals (o propers) dels presos polítics i exiliats.

La concentració principal es farà a la plaça Catalunya de Barcelona a partir de les 18:30 hores, i hi intervindrà la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri.

WhatsApp Image 2018 06 14 at 17.52.18

L'acció dels pilars es repetirà a Amer (Carles Puigdemont), Torroella de Montgrí (Dolors Bassa), Sant Vicenç dels Horts (Oriol Junqueras), Caldes de Montbui (Raül Romeva), Terrassa (Josep Rull i Lluís Puig), Parets del Vallès (Jordi Turull), Santa Perpètua de Mogoda (Jordi Cuixart), Vic (Marta Rovira), Sallent (Anna Gabriel), Balaguer (Meritxell Serret) i Xerta (Carme Forcadell). Al seu torn, els quatre pilars de Barcelona seran els corresponents per a Jordi Sànchez, Clara Ponsatí, Joaquim Forn i Toni Comín.

L'acció compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i una quinzena de colles d'arreu del país.