L'escriptor i lingüista Màrius Serra ha deixat en evidència l'eurodiputat de Cs José Ramón Bauzá, després que aquest hagi fet unes declaracions negacionistes contra la unitat de la llengua catalana.

"No, no i no. Català, valencià i mallorquí no són la mateixa llengua, ni per descomptat pertanyen a un entramat administratiu, regional o imperialista comú sota el paraigua dels Països Catalans. Prou", ha indicat l'expresident del Govern balear pel PP, en espanyol.

Serra ha respost amb ironia. "Bauzá filòleg. El primer 'no' està clar que l'escriu en català, el segon en valencià i el tercer en mallorquí. Encara s'ha deixat el 'no' menorquí, el 'no' eivissenc i el 'no' formenterenc... "Y un poco de pasta, basta!", ha deixat anar el lingüista.

Es dona el cas que a finals de setembre TV3, À punt i IB3 van fer una emissió simultània del film La mort de Guillem, i va ser un èxit d'audiència, amb 430.000 espectadors de mitjana i una quota del 17,6% a la televisió catalana. A la valenciana À Punt van veure la pel·lícula 201.000 espectadors de mitjana, amb una quota del 10,9%. I pel que fa a la balear IB3, els resultats van ser de 15.000 espectadors i del 4,4% de quota.

I TV3 i À Punt se cedeixen a vegades programes, com ha estat el cas d'alguns episodis del programa de cuina Joc de cartes. La televisió catalana també ha emès sèries balears, com Mai neva a ciutat.