La diputada del grup republicà Magda Casamitjana s'ha acomiadat aquest vespre del ple del Parlament després que ha decidit renunciar a l'acta a diputada per assumir la coordinació d'un programa que el Govern que aborda de forma integral els casos de salut mental d’elevada complexitat. La darrera intervenció de la diputada ha estat per defensar una moció sobre jutjats especialitzats en clàsules sòl, però també ha volgut aprofitar per replicar als retrets expressats en la moció anterior, de Ciutadans, sobre les visites als presos polítics.

"Jo voldria ser al lloc dels meus companys i companyes de la presó", ha començat el seu comiat Casamitjana: "Tot el que he sentit avui m'ha fet molt mal. Per tant, primer de tot, m'agradaria ser allà però no em deixen, diuen que no. Quan vaig fer exactament el mateix que ells. Jo hauria d'estar allà!".

Casamitjana, que va entrar al Parlament el 2015 amb la llista de JxSí, s'ha acomiadat llegint als diputats unes paraules de Jaume Vicenç Vives: “Et proposo que dediquis a la comunitat el teu treball de cada dia; que no defugis des d’ara la responsabilitat que tindràs demà quan seràs el capdavanter; que no rebutgis l’esperit de progrés ni menystinguis l’herència del teu pares; i sobre tot que pensis més en tot allò que hem construït que ens ha fet grans que no pas les coses que ens han estat imposades a desgrat per l’atzar i pel temps”.

L'escó de la diputada republicana serà ocupat per Jordi Orobitg,