El president del Partit Popular, Pablo Casado, treu foc pels queixals pel paper creixent que està agafant Waterloo, on té la seu la Casa de la República.

Casado atribueix el fet a la decisió d'indultar els presos polítics, que ha permès que puguin viatjar a Bèlgica. En aquest sentit, es preveu que dimecres el líder d'ERC, Oriol Junqueras, s'hi traslladi per reunir-se amb el president a l'exili, Carles Puigdemont. En els darrers dies també ho han fet els presos de Junts, i setmanes enrere hi va viatjar el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El líder del PP ha denunciat en aquest sentit que els "efectes" dels indults als líders independentistes catalans és que els "colpistes" (sic) ja es reuneixen "amb el cap" Carles Puigdemont a Waterloo. "Sánchez diu que els indults ja comencen a tenir efectes i té raó: a Waterloo ja s'estan reunint els indultats colpistes (sic) amb el cap, que diu que Espanya és un país autoritari i que està a l'exili", ha afirmat Casado en l'acte de clausura del XV Congrés Autonòmic de PP del País Valencià.

El dirigent popular ha posat altres exemples d'aquests "efectes", com el fet de la reunió d'Oriol Junqueras "amb qui diu que a Espanya no s'hi garanteixen els drets civils", o les paraules de Pere Aragonès, després d'una reunió a la Moncloa, en què va assenyalar que "està amb més força que mai per a defensar la independència".

El líder popular ha acusat Sánchez de "mentir" amb els indults als dirigents independentistes catalans i creu que si aquests "l'obliguen", hi haurà un referèndum sobre aquest tema. "Ningú ja es creu Pedro Sánchez i, si els independentistes obliguen, hi haurà un referèndum que trencarà la igualtat dels espanyols i la unitat nacional, però nosaltres no ho consentirem", ha alertat.

"Aquests són els efectes amb la política d'indults? Els indults només han servit per garantir la seva investidura i els pressupostos, ni tan sols són pel que falta de legislatura. Per això ara parlen de referèndum i per això diu Rufián "doni'm temps" i Iceta respon que de temps n'hi haurà. Els espanyols no mereixem un govern que ens menteixi", ha lamentat Casado.

Ha insistit que cal acabar amb els "enganys massius" d'un president "que assumeix que ja ningú hi creu i no l'importa". A més, ha al·ludit al comitè federal socialista celebrat aquest dissabte qualificant-lo de "el silenci dels anyells". "Són còmplices en la rendició en la defensa del nostre marc constitucional, legalitat i igualtat de tots els espanyols", ha apuntat.

"Sánchez deia que l'indult és qüestió de valentia. Ho és mentir als espanyols, enganyar l'electorat en incomplir el codi ètic del PSOE o en anar en contra del Tribunal Suprem?. Són molt covards i per estar a la Moncloa uns mesos han venut tot el que havien promès en campanya", ha assenyalat.

Casado també s'ha referit a les pensions i a les paraules del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, sobre les possibles retallades en la pensió dels anomenats 'baby boomers'. "Diu que se'l va entendre malament. No va ser així, però per un que diu la veritat, el fan retratar", ha ironitzat.