L'exministre d'Unión Centro Democràtica (UCD) i exvicepresident de Vox, Ignacio Camuñas, ha proclamat durant un acte del president del partit popular, Pablo Casado, que "el 1936 no va haver-hi un cop d'Estat" i ha afegit: "La República va ser la responsable de la Guerra Civil".

Casado ha escoltat atentament les proclames franquistes de Camuñas, en silenci. L'exministre d'UCD ha seguit dient: "Per això és millor oblidar el passat i no pretendre que la dreta és la culpable del trenta-sis i de la Guerra Civil". El vicepresident de Vox, molt exaltat, ha seguit argumentant que "s'ha de respondre a l'esquerra en aquest terreny i dir que hi va haver guerra perquè el govern de la República ho va fer molt malament, tant que ens va enviar a l'enfrontament entre els espanyols".

 

Contra la Llei de Memòria Històrica

Pablo Casado ha prosseguit la intervenció de Camuñas amb unes paraules en contra de la Llei de Memòria Històrica: "En quant arribem al Govern substituirem la llei de memòria històrica per una llei de concòrdia, que tenim ja feta". El president del partit popular, durant l’acte sobre la Concòrdia, Constitució i Patriotisme ha carregat contra totes les lleis sobre la memòria. Ha assegurat que la llei que tenen ja escrita "és una llei molt completa que aborda la convivència en positiu", també ha anunciat que forma part de l'estratègia del PP

Pel líder popular "la concòrdia és aquest terra en què descansen acords i desacords", entre els quals ha inclòs "els sis pactes" que segons Casado ha ofert a l'executiu espanyol aquests últims anys.

Ignacio Camuñas VOX - EFEIgnacio Camuñas en un acte de VOX. - EFE

"El fill de puta de Rutte"

En el mateix acte, l'exministre del Partit Popular Arias Salgado, ha celebrat que el "fill de puta" del president d'Holanda, Mark Rutte, "vigili de prop" que el president d'Espanya, Pedro Sánchez, compleixi el Pla de Recuperació promès a Brussel·les. "Avui he llegit en el diari que Rutte, l’holandès, que és un fill de puta, però que vigilarà estretament la concessió i l'aplicació dels fons europeus a Espanya", ha dit.

Camuñas ha rigut davant de les paraules de Salgado sobre Rutte i ha dit: "Gràcies a Déu, beneït Rutte!". Casado, en la seva intervenció, ha donat la "raó" als països com Holanda que exigeixen reformes en l'executiu espanyol.

Els fons europeus

El president del Partit Popular ha afirmat que "concòrdia és utilitzar bé els fons europeus". "Utilitzar-los pels espanyols i en el que demani la Comissió Europea. No perquè els frugals com Holanda i Àustria o els països nòrdics diguin amb tota la raó: "Jo estic posant recursos per la solidaritat d'Espanya i ells indexen pensions, el sou dels funcionaris, el salari mínim o la renda mínima de la inserció a la inflació, amb un 3% aquest any"", ha assegurat.

Casado no s'ha sorprès que Holanda demani vigilar de prop el Pla de Recuperació de Sánchez i ha recalcat que s'ha d'anar a "unes reformes estructurals que permetin fer un creixement econòmic i crear ocupació per finançar l'Estat del benestar". 

Imatge principal: Casado i Camuñas en l'acte dels populars. - EFE