El jove jutjat juntament amb Pol Serena per atacar dos mossos d'esquadra el 21 de febrer del 2019 en una vaga independentista a Barcelona ha quedat absolt durant el judici. Un fet inusual que passa molt poques vegades i que avui ha passat en un dels judicis pendents contra els més de 3.000 represaliats acusats per la seva intervenció en diverses convocatòries independentistes.

Els Mossos que han declarat no l'han pogut identificar com a autor de cap desordre públic, i ell mateix ha negat haver participat en els aldarulls. De fet, no es pot provar que el 21 de febrer del 2019 estigués en la manifestació. 

Per això la fiscalia ha retirat l'acusació. La Generalitat no l'acusava. I el magistrat president l'ha absolt 'in voce' al final del judici, que ha quedat vist per a sentència només per a Pol Serena. La fiscalia li demana vuit anys de presó i 2.370 euros entre multes i indemnitzacions per desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions lleus. La Generalitat li demana sis mesos de presó i 227 euros d'indemnització.

Els fets van passar el 21 de febrer del 2019, en el context de la vaga general convocada en contra de l'inici del judici de l'1-O al Tribunal Suprem. En l'escrit d'acusació, la fiscalia sosté que juntament amb l'altre acusat pels mateixos fets, van baixar a les vies del tren entorpint la circulació "actuant de forma concertada i amb el propòsit comú d'atemptat contra la pau pública". Afegeix que aquesta acció va provocar afectacions en 27 trens i retards de 294 minuts.

Suport a les portes de l'Audiència de Barcelona

Unes 150 persones han acompanyat Serena fins les portes de l'Audiència per mostrar-li el seu suport, entre les quals hi havia dirigents d'Esquerra --com Oriol Junqueras i Marta Vilalta--, així com representants de Junts per Catalunya, la CUP i Òmnium Cultural, entre d'altres.

Pol Serena, Audiencia de Barcelona, puño en alto   ACN

Serena, membre de les joventuts d'Esquerra, ha llegit un breu escrit en què ha assegurat que entrava a l'Audiència de Barcelona "amb la mateixa determinació de sempre". "Avui em jutgen a mi, però els propers dies pot ser algú altre. Fins que les arrels més profundes d'aquest Estat fallit no marxin, això no pararà", ha asseverat.

A parer del jove, nadiu de Mataró i actualment veí de Vic, la seva causa judicial "és una forma que té l'estat espanyol de conservar els seus privilegis". "Però això canviarà, perquè la força del canvi és més gran que la força de qualsevol Estat", ha advertit.

A parer del jove, nadiu de Mataró i actualment veí de Vic, la seva causa judicial "és una forma que té l'estat espanyol de conservar els seus privilegis". "Però això canviarà, perquè la força del canvi és més gran que la força de qualsevol Estat", ha advertit.