El líder del PP, Pablo Casado, ha advertit que, si el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, fracassa en una nova investidura, "ha de deixar pas", perquè no pot "treure més conills del barret de copa" després de la seva negociació amb ERC. "Aquesta és la seva última oportunitat, passi el que passi".

En una roda de premsa en el Congrés després d'acudir a la ronda de consultes amb el Rei, ha opinat que Sánchez és el "bloqueig personificat" i el PP no facilitarà de cap manera la seva investidura. El dirigent popular ha argumentat que existeixen "alternatives" que no inclouen ni ERC ni el PP.

Casado ha plantejat que els números sortirien amb el 'sí' de Podemos i regionalistes i l'abstenció de Cs i Navarra Suma. El president dels populars ha dit que el PP no es pot abstenir perquè deixaria l'Estat espanyol sense "alternativa". "Sánchez ha unit el seu destí a Junqueras i Torra amb el PSC pel mig", ha dit, que ha defensat que "el PP no pot unir el seu destí" a aquesta opció.

"Sánchez està donant passes que desborden el marge de la constitucionalitat", ha dit Casado, que ha criticat que el PSOE no els hagi trucat per parlar de la investidura.