El president del PP, Pablo Casado, ha avisat aquest dilluns el cap de l'Executiu en funcions, Pedro Sánchez, que si no recorre aquesta mateixa setmana les resolucions del Parlament contra la Guàrdia Civil a Catalunya, serà el Grup Popular el que anirà al Tribunal Constitucional i presentarà aquest recurs.

"Si ell no recorre aquestes resolucions inacceptables que volien expulsar la Guàrdia Civil de Catalunya, aquesta setmana anirem al registres del Congrés i amb els nostres diputats registrarem aquest recurs", ha avançat Casado en una entrevista a Esradio, que ha recollit Europa Press, després de criticar que han passat més de deu dies d'aquestes resolucions i l'Executiu encara no ha recorregut.

De fet, ha assenyalat que aquest recurs és el pas previ per poder "activar" l'article 155 de la Constitució. "Senti senyor Sánchez, menys mítings, recorri aquestes resolucions", ha emfatitzat, per recriminar el president del Govern en funcions que fins ara només tinguin "reverberacions en mítings".