Pablo Casado no es mou de la seva petició a Pedro Sánchez: que s’aixequi de la taula de diàleg bilateral entre l’Estat i la Generalitat. Aquest divendres, ho ha fet amb un argument nou: el processament de Josep Maria Jové, membre de la delegació catalana, per part del TSJC pels delictes de malversació, prevaricació i desobediència. El president estatal del PP s’ha preguntat “fins on arribarà l’escarni” de veure el president espanyol assegut amb “un inhabilitat i un processat”.

En un acte de precampanya a Ermua (Biscaia), el dirigent conservador ha denunciat que “un dels negociadors de la mesa d’autodeterminació que va convocar Pedro Sánchez ha estat processat per quatre greus delictes per organitzar pel cop a l’Estat l’1 d’octubre”. És per aquest fet que s’ha preguntat “fins on portarà Pedro Sánchez la subasta per uns vots als seus pressupostos generals de l’Estat per mantenir-se al poder uns mesos o uns anys més”.

Per tot això, Casado ha considerat que és “inassumible” i ha desitjat que Sánchez “s’aixequi d’una vegada per totes d’aquesta taula i torni a la centralitat, al constitucionalisme”. Si ho fa, ha conclòs, “allà ens trobarem”.