L’acte multitudinari del president Carles Puigdemont a Perpinyà cou i molt entre la dreta espanyola. Tant és així que consideren que s’hauria d’haver impedit com fos, pressionant les autoritats franceses. Dos dies després, Pablo Casado ha retret al president espanyol Pedro Sánchez que no hagi fet res contra l’esdeveniment del Consell per la República. “Algú es pensa que Itàlia permetria a uns independentistes corsos fer aquest acte a Itàlia?”, s’ha preguntat el cap de l’oposició.

En una entrevista aquest dilluns al matí a Telecinco, el president estatal del PP ha denunciat en relació a Puigdemont que Sánchez “li deixa fer el que li dona la gana” i que “no s’ha queixat a les autoritats franceses que permetessin fer aquest acte a Perpinyà”. En aquest sentit, ha ironitzat que “en comptes de portar-lo a Espanya perquè reti comptes davant la justícia, només li falta portar-lo a Espanya per acompanyar-lo a les eleccions catalanes”. I ha insistit: “Pedro Sánchez està blanquejant una persona que està dient que tornarà a donar un cop a la legalitat, que està insultant la democràcia espanyola i que està fugit de la justícia espanyola”.

Casado també ha culpat Pedro Sánchez dels permisos penitenciaris que tenen els presos polítics per sortir a treballar. “El problema que surtin de permís és que Sánchez ho permet”, ha assegurat el dirigent conservador, que ha assenyalat que la fiscalia podria recórrer aquests permisos i no ho fa. De fet, ha atribuït al PP el seu empresonament. “Gràcies al PP alguns estan a la presó i altres van haver de fugir”, ha assegurat en aquesta línia. “El problema és que Pedro Sánchez els ha normalitzat com als seus socis polítics”, ha criticat Pablo Casado.