El líder del PP, Pablo Casado, ha demanat aquest dilluns al president del govern español, Pedro Sánchez, que a l'hora de buscar la governabilitat "Espanya no depengui dels independentistes".

En roda de premsa a la Moncloa després de la seva reunió amb Sánchez, Casado ha dit sortir amb la impressió que la legislatura a punt d'iniciar-se tindrà un Govern "feble" i ha promès que l'oposició que liderarà el PP serà "fort, ferm però responsable", reivindicant sempre les "qüestions fonamentals per al futur d'Espanya".

Encara que no han parlat de pactes "per respecte al rei i a la ronda de consultes" que programi, Casado ha avançat que li ha demanat a Sánchez que Espanya no depengui dels independentistes i ha afegit que no posaran impediment a una proposta d'investidura que no depengui dels vots d'aquests partits.

"No podem facilitar aquest Govern, però podem entendre que altres partits que respectin la Constitució i la unitat d'Espanya considerin fer-ho", ha dit el líder del PP, que ha confirmat que el seu partit votarà en contra a la investidura de Sánchez, també en segona votació si es dóna el cas.

Després de recalcar que és "lògica" i esperada la seva posició contrària a la investidura, ateses les importants discrepàncies que té amb Sánchez en matèria econòmica o territorial, Casado ha insistit que això no treu que el PP entengui que amb els socialistes pugui arribar a acords. Ha considerat així que hi ha "diverses opcions" de sumar "amb partits que respecten el sistema constitucional i els mínims en matèria d'unitat nacional".

Preguntat pels periodistes si amb aquestes afirmacions apunta a un possible pacte del PSOE amb Ciutadans, Casado ha dit que no li correspon a ell dir el que ha de fer Sánchez i el partit d'Albert Rivera. Ha afegit que una investidura amb els vots de Podemos "no és l'ideal" i en qualsevol cas ha insistit que el que espera el PP és que el govern d'Espanya no depengui dels independentistes.