No és no. Després de la seva quarta reunió aquest dimarts al Congrés dels Diputats, Pablo Casado ha reiterat que no facilitaran la investidura de Pedro Sánchez amb una abstenció. Segons el president del PP, amb qui ho ha d'intentar és amb els seus "socis", i és per això que li ha reclamat pactar "coalicions de govern" amb ells per a desbloquejar la situació i evitar una repetició electoral el 10 de novembre. Ha dit que "no ho desitja", però ha retret que "no ha fet cap oferta concreta" a Unidas Podemos.

En roda de premsa des del Congrés, el líder popular ha justificat que no poden abstenir-se "per responsabilitat" i per "coherència", perquè els seus votants "no volen que Sánchez governi Espanya". En aquest sentit, ha insistit que és una decisió "motivada, responsable i coherent". Malgrat tot, li ha tornat a estendre la mà per a col·laborar en pactes d'Estat o els pressupostos de l'Estat, fins i tot si arriba a un acord amb Unidas Podemos i "partits regionalistes no independentistes".

També ha fet servir Catalunya per a justificar el seu no és no, concretament escudant-se en el pacte a la Diputació de Barcelona entre el PSC i JxCat. "No ens sembla lògic i coherent que un partit que vol que el seu adversari natural s’abstingui a la investidura i alhora pacti amb formacions independentistes", ha assegurat el dirigent conservador.