El candidat del Partit Popular a la presidència del govern espanyol, Pablo Casado, ha reptat aquest dimecres a l'actual president espanyol, Pedro Sánchez, a que "doni la cara i no sigui tan covard" i accepti un 'cara a cara' entre tots dos. Concretament, Casado ha assegurat que el debat pot ser "quan vulgui, com vulgui i on vulgui".

En un míting a Tarragona, el seu primer acte a Catalunya d'aquesta campanya, Casado ha reiterat el seu disposició a participar tant en el debat a TVE com al d'Atresmedia, en qualsevol format, però ha insistit en la necessitat que el president espanyol accepti un debat a dos amb ell. Segons el líder del PP, el cara a cara "se'l mereixen els espanyols, perquè tenen dret a un debat entre dos únics candidats que poden ser presidents del Govern". A més, Casado ha convidat a Sánchez a escollir el canal de televisió, el format i fins i tot el presentador.

Durant el seu intervenció, el líder del PP també ha acusat Sánchez de desentendre's ara del debat en Atresmedia: "Això que es comprometi a anar al debat i després ens deixi tirats, no ho entenc", ha dit.

Retrets a Sánchez

Casado ha retret a Sánchez que s'hagi reunit amb el president de la Generalitat, Quim Torra, "que defensa la via eslovena, d'una guerra civil amb 70 morts", ha sentenciat, i ha criticat que no s'hagi reunit amb ell. Alhora, Casado ha assegurat que Sánchez "és un perill públic per a Espanya, però almenys que expliqui que pactarà amb Torra, Puigdemont, Otegi i Iglesias".

Segons el parer del president del PP, Sánchez ha de respondre en tots aquests debats a una pregunta clau: "Indultarà als colpistes si el Tribunal Suprem els condemna?". En la mateixa línia, Casado ha dit que el PSOE "ja va indultar a un colpista, al general Armada, en els vuitanta, i ara no nega que vagi a indultar" als líders independentistes jutjats al Suprem.