La polèmica que va originar el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, acusant un diputat d'ERC ―sense concretar― d'haver-li escopit al Congrés encara porta cua. Aquest dimarts, ha estat el president del PP, Pablo Casado, qui l'ha utilitzat com ha volgut, fins i tot afegint una mentida a una altra mentida.

Durant un esmorzar al fòrum de La Voz de Cádiz, Casado carregava contra el president espanyol, Pedro Sánchez. Enmig de les crítiques, ha donat com a fet provat que el diputat d'ERC Gabriel Rufián havia escopit a Borrell, cosa que fàcilment es pot veure que no és certa mirant les imatges de les càmeres del Congrés.

A Casado, però, li ha estat igual i ho ha integrat en el seu discurs: "Li dic el mateix que a Sánchez. Escolti, que Rufián escupi a Borrell no és culpa meva. Escolti, que vostè faci el ridícul amb Gibraltar no és culpa meva". El popular encara hi ha afegit ironia: "Però és clar, com que nosaltres crispem...", deia arronsant les espatlles.

Rufián ha respost a les acusacions de Casado compartint les imatges del moment al seu compte de Twitter i titllant-lo de "mentider".

Pallisses a policies i persecució al PP

Per si no fos suficient, Casado ha posat més llenya al foc en la mateixa línia en un míting al vespre a Vejer. Aquesta vegada, però, no ha acusat directament Rufián d'haver escopit sinó que ho ha generalitzat al grup d'ERC.

En la mateixa intervenció, Casado ha fet una llista d'incidents relacionats amb els líders del PP a Catalunya acusant els seus autors d'actuar "com ho feien els nazis". Enmig d'aquesta llista, el popular també ha deixat anar que a Catalunya "apallissen policies nacionals pel carrer".