El líder del PP, Pablo Casado, ha reivindicat aquest dimarts davant el seu Comitè Executiu el "centrisme" del PP, un partit, ha dit, que es troba "al cantó correcte de la història" que no forma part del "bloc de la ruptura". "El nostre espai electoral no és el de la dreta partida en tres, sinó el del centre reformista", ha assegurat, i per tant "no només hem de seguir al centre, sinó omplir-lo de sentit i de valor cívic perquè les eleccions es tornin a guanyar aquí, i no als extrems". Casado, que ha atribuït els disturbis d'aquests dies als "populistes" d'esquerra i ultradreta, ha afirmat el PP "ha de liderar el retorn al centre de la política espanyola", perquè ser centrista "no és debilitat, és coratge".

En un discurs inèdit en aquest període polític, Casado ha admès que els "extrems", en referència implícita a Vox, "estan organitzats" però ha reclamat un gir al centre per aportar "propostes" per no intentar "guanyar des de l'extrem d'un camp de batalla", sinó fer-ho des de la tradició "constitucional". "El PP sempre s'ha definit als seus estatuts com un partit centrista i liberal", ha dit, i "cal posar la nostra política en la direcció que vol la societat", perquè "estimar Espanya és pensar què necessita ara de nosaltres".

Segons Casado, "el centre no és un projecte de poder, sinó de llibertat", i el PP aspira ara a ocupar aquest "espai de la moderació" davant les opcions "radicals i extremistes". Per aquest motiu ha anunciat que a les pròximes setmanes el PP presentarà un conjunt de "propostes en positiu", amb alternatives en matèria educativa i una "llei antiocupació".

Paral·lelament, segons Casado, el PP es posarà ara a "preparar la precampanya del PP a Catalunya" i "reforçarà la seva presència a la societat" perquè el PP "no pot ser un partit confinat". "Mentre el govern prova d'ocupar tots els ressorts de l'Estat, al PP el trobaran donant suport a la societat civil", ha dit

Per això ha anunciat que la Fundació Concòrdia i Llibertat serà "el think tank de referència" del PP, substituint la FAES de José María Aznar. "Enfortirem i ampliarem la connexió del partit amb una societat oberta i plural que necessita més que mai les respostes i solucions que des de l'experiència i els principis podem donar", ha dit.