El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dilluns que els "únics" suports amb què compta l'independentisme són "el dictador veneçolà Nicolás Maduro, el pròfug de la Justícia Julian Assange, fundador de Wikileaks, i el terrorista Arnaldo Otegi".

Així s'ha pronunciat Casado després que el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, hagi criticat el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, per la seva actitud davant del referèndum de l'1 d'octubre i hagi insinuat que actua com "un dictador" en no permetre que els catalans s'expressin a través d'una consulta popular.

"Sincerament crec que l'independentisme s'ha quedat sol a nivell internacional. Els únics que el recolzen són Maduro, el dictador Maduro ha dit avui que és al costat d'aquesta causa", ha destacat Casado en una entrevista a Telemadrid.

El portaveu del PP ha recordat a més que els independentistes també compten amb el suport d'Assange, "pròfug" de la Justícia o el "terrorista Otegi, qui, segons ha agregat, "es permet a anar a Barcelona a ser aclamat" quan "la seva banda terrorista ha assassinat" 54 catalans, "en especial a Hipercor i a la casa de Vic".

Critiques per les paraules de regidors d'Ahora Madrid

Després d'insistir que no hi haurà referèndum, que "cada vegada té menys raons per tenir suports", ha qualificat d'"incomprensible" que dos regidors de l'equip municipal de Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid, anessin aquest diumenge a un acte de suport al referèndum.

"És incomprensible el que hem vist aquest cap de setmana, com un portaveu d'ERC amb suports d'edils d'Ahora Madrid, de Podemos, estiguin dient que han de votar en contra de les lleis, perquè això no és democràcia," ha emfatitzat, en al·lusió a l'acte Per la llibertat d'expressió, la democràcia i el dret a decidir que es va celebrar al Teatre del Barrio de Madrid.

En aquest sentit, ha dit que cal dir a "tots els madrilenys que paguen l'IBI o compleixen les normes de circulació" que es complirà la llei i que el Govern de Mariano Rajoy impedirà que hi hagi referèndum, sense "entrar en la provocació".