El president del PP, Pablo Casado, ha demanat explicacions "immediates" al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per la proposta del PSC de reconèixer Catalunya com a nació i Espanya com a plurinacional.

"Això requereix d'una explicació de Sánchez i de tot el PSOE", ha afirmat Casado en una atenció als mitjans aquest dilluns. El líder dels populars ha criticat que el líder del PSOE hagi apostat per pactar amb Unides Podem i ERC.

Casado ha argumentat que el PP "no pot ser còmplice" d'una negociació que "posa com a moneda de canvi l'ordre constitucional" i ha tornat a rebutjar facilitar la investidura de Sánchez. "Ha cremat totes les naus, ha fet volar tots els ponts" amb els partits constitucionalistes, ha lamentat. Tanmateix, Casado ha tornat a estendre la mà a Sánchez per acordar pactes d'Estat durant la legislatura.

Sobre la investidura, el líder del PP ha dit que "no hi ha cap salvaguarda perquè Sánchez deixi el seu full de ruta" i, per això, no poden investir-lo. Casado ha dit que per tenir-la caldria que Sánchez fes o bé "un pas enrere" o que el PSOE fes "una declaració que ha canviat el seu posicionament d'excloure el PP i de tenir com a socis l'extrema esquerra i els independentistes".