Pablo Casado està convençut que arribarà a la Moncloa a les properes eleccions espanyoles. Després de la convenció estatal d'aquest cap de setmana, on el president del PP ha subratllat la "unitat" del partit, està confiat. "Aznar va necessitar set anys, Rajoy ho va aconseguir a la tercera i ell ho aconseguirà a la primera", expliquen fonts de la direcció.

Abans de res, però, Casado vol recuperar el 40% de votants que calcula que ha perdut durant els últims anys. Per a aconseguir-ho, haurà d'atraure tots els electors de dretes que se n'han anat cap a Ciutadans i cap a Vox. L'expresident espanyol José María Aznar ja li ha donat l'estratègia aquest dissabte: "integrar" i "sumar" totes les visions de la dreta, també les que diuen coses "que no agraden"

En aquest sentit, l'entorn del dirigent popular sosté que a ell "ja no li valen cinc milions de vots", sinó que "en necessita 10 milions", una xifra aproximada que és la que va donar la presidència tant a Aznar el 1996 com Rajoy el 2011.

L'estratègia, segons aquestes fonts, serà "respecte al passat", "ambició de futur" i especialment "no insultar els exvotants" que han anat a altres formacions. Serà el que tractarà d'esbossar en la clausura de la convenció estatal de la formació aquest diumenge.