El naufragi dels pressupostos ha suposat una pilota d’oxigen per a Pablo Casado. Després que els independentistes hagin tombat els comptes públics socialistes aquest dimecres, el president del PP ha vaticinat el final de la legislatura de Pedro Sánchez i li ha reclamat la convocatòria d’eleccions, preferiblement el superdiumenge. “El PP està preparat per tornar al govern espanyol”, ha defensat, al mateix temps que ha obert la porta a traslladar la via andalusa de pacte amb Cs i Vox.

“Avui s’ha produït una moció de censura de facto, ha perdut la seva majoria al parlament”, ha sostingut Pablo Casado, que ha atribuït el mèrit a la manifestació de diumenge a Colón. I ha insistit: “La decisió d’avui marca un punt d’inflexió, el final de trajecte de Pedro Sánchez". S’ha vist ja president i ha promès que, en arribar a la Moncloa, el primer que farà és prendre mesures per “recuperar la legalitat, la concòrdia i la convivència a Catalunya”.

“Avui els representants espanyols li han dit que no compta amb la seva confiança”, ha assegurat el dirigent popular. “És el moment de treure les urnes i que tots decideixen la majoria que volen que governi”, ha afegit. Ha dit que “el més lògic” seria que se celebressin el superdiumenge del 26 de maig, amb les eleccions europees, municipals i autonòmiques, per estalviar diners.

Sobre l’estratègia de pactes després d’aquests possibles comicis, ha reivindicat que el seu partit no pacta amb “separatistes” ni “populistes”, i ha defendido el pacte d’Andalusia amb Ciutadans i Vox. “Espanya no dependrà dels qui estan asseguts al banc dels acusats o fugits de la justícia”, s’ha compromès. També ha apel·lat a “l’esquerra moderada, constitucional i patriòtica”, que considera que representen l’expresident Felipe González o l’exvicepresident Alfonso Guerra.