El líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dilluns en una entrevista a la COPE que “no li tremolarà la mà” per fer net al partit si es demostra alguna vinculació entre membres de la formació i el cas Kitchen sobre espionatge pagat amb fons de l’Estat per tapar el finançament il·legal del PP, malgrat que ha circumscrit la qüestió a les etapes anteriors a la seva direcció. “Caurà qui hagi de caure”, ha afirmat, i alhora ha assegurat que la seva formació col·laborarà amb la justícia “si es necessita alguna informació”. En tot cas ha advertit que no acceptarà “una doble vara de mesurar” i ha preguntat per què no es demana al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que respongui “pels GAL o el cas Filesa”.

El líder del PP ha promès “exemplaritat” alhora que ha criticat el que considera com a “propaganda” de l’executiu espanyol contra la seva formació. Ha expressat els seus dubtes sobre la Fiscalia, dirigida, ha dit, per una “comissària política” com l’exministra socialista Dolores Delgado.

En tot cas ha afirmat que ell es va comprometre a tallar amarres amb qualsevol “conducta no exemplar" del passat. “Jo estic disposat a ser exemplar i dir que qui la fa la pagarà, esclar que sí, és el meu compromís amb els afiliats, però posarem el focus i la responsabilitat que se li atribueixi a cadascú", ha dit.

“Conducta exemplar i tolerància zero”

Malgrat aquesta promesa ha assegurat que ara per ara “no li preocupa” la Kitchen perquè el principal imputat, l’exnúmero dos d’Interior Francisco Martínez “no està afiliat al PP”. Si es produeixen altres imputacions, “no només em preocuparà, sinó que m’ocuparà”. “Jo no en passaré ni una, però això és compatible amb dir que no admetré ni judicis paral·lels ni condemnes de telenotícies”.

Casado ha recordat que els estatuts del PP diuen que quan hi ha un judici oral a un càrrec aquest ha de dimitir i se’l suspèn de militància. Ha afirmat que algunes de les persones a qui es relaciona amb la Kitchen no van entrar a llistes electorals perquè ja hi havia indicis. Els van apartar, ha dit, “sense ser justiciers”.

Pressupostos de l'Estat

El líder del PP ha evitat comprometre's que la seva formació pugui donar cap tipus de suport als pressupostos generals de l’Estat, i ha insistit que, contràriament al que va assegurar Sánchez, ell mai va obrir la porta a la renovació del CGPJ. Ha acusat el govern espanyol de fer “oposició a l’oposició”.

Sobre els pressupostos, ha afirmat que Sánchez està mirant a ERC i està disposat a reformar el delicte de sedició en la direcció contrària a com ho voldria el PP. A més ha retret a Sánchez que hagi lamentat el suïcidi d’un etarra. “Si ara Sánchez comença a negociar amb Bildu, ERC o el PDeCAT, haurem d’avaluar quin tipus de PGE vol”, però “ara per ara no hi ha res de què parlar perquè no existeix ni l’avantprojecte”.

Casado ha insistit que el PP no donarà suport a la moció de censura de Vox perquè “els esforços inútils condueixen a la melancolia”. No ha aclarit si el seu serà un vot en contra o una abstenció.