El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha parlat del PP de Catalunya com l'alternativa a un possible tripartit entre el PSC, ERC i comuns, el qual ha qualificat de "coalició Frankenstein". 

Pablo Casado, ha fet costat al candidat del PP a la presidència, Alejandro Fernández, en el tret de sortida de la campanya electoral a Catalunya. Durant l'acte Casado ha carregat durament contra els socialistes i ha erigit Fernández com el "canvi real" a Catalunya.

També ha avisat que si el PSC té l'opció, tornarà a pactar amb ERC i els comuns per reeditar un tripartit que Casado ha qualificat de "coalició Frankenstein". En aquest sentit, el president dels populars ha assegurat que en un eventual tripartit els socialistes presidirien la Generalitat, però qui "manarà", serà l'independentisme.

Casado denunciarà el PSC davant la Junta Electoral Central

D'altra banda, ha anunciat que el seu partit denunciarà davant la Junta Electoral Central (JEC) els actes de presa de possessió dels nous ministres de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, i de Sanitat, Carolina Darias. ​​Ha assegurat que van ser una "campanya a favor de Salvador Illa" com a candidat de PSC a la presidència de la Generalitat.

De la mateixa manera, ha afirmat que "el Parlament Europeu ha votat a favor de la proposta perquè dins el procediment d'euroordre hi figuri els delictes contra la integritat constitucional". Per tant, segons ell, qualsevol que "hagi comes algun delicte contra la constitució d'un Estat, haurà de ser entregat a les autoritats d'aquest en cas de marxar". Així fa referència als exiliats, que ha titllat de "pròfugs".  

Alejandro Fernández promet ser el partit "de canvi" a Catalunya 

Al seu torn, el candidat Alejandro Fernández, ha fet referència al que ell anomena "nacionalisme identitari" i "l'extrema esquerra" a Catalunya assegurant que formen "les dues cares de la mateixa moneda populista". També ha parlat dels partits de Govern com a partits del "nacionalpopulisme" que "ha governat amb mà de ferro cruel a Catalunya". 

Tal com ha fet Casado, ha reiterat que només un bon resultat del PP pot fer que el candidat socialista, Salvador Illa, no pacti amb ERC. "Nosaltres podem aconseguir fer un canvi a Catalunya", ha repetit. 

 

 

Imatge principal, Pablo Casado durant l'acte del PP de la campanya electoral a Catalunya / ACN