El líder del PP, Pablo Casado, ha advertit aquest dijous que el permís perquè el president d'ERC, Oriol Junqueras, surti tres dies a la setmana de presó per treballar és "un tercer grau encobert" i "l'avantsala de l'indult per la porta del darrere" que creu que prepara el govern espanyol.

A través d'un missatge a Twitter, Casado ha assegurat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "claudica davant l'independentisme català i permet que Junqueras surti de presó".

La junta de tractament de la presó barcelonina de Lledoners ha acordat aplicar l'article 100.2 del reglament penitenciari a Junqueras i a Raül Romeva, que podran sortir tres dies a la setmana entre dilluns i divendres, sis hores cada jornada, per treballar.

Per Casado es tracta d'un tercer grau i un pas per l'indult i ha avisat que el PP "farà tot el que estigui al seu abast perquè aquest condemnat per sedició compleixi la seva condemna", segons ha escrit al seu tuit.

També el PP ha retret, a través de Twitter, després de conèixer la notícia del permís a Junqueras i Romeva, que "ja es comencen a veure els primers fruits de la taula bilateral entre Torra i Sánchez".