El president del PP, Pablo Casado, ha presumit que gràcies al seu partit "s'ha aturat la venda d'Espanya als independentistes" forçant un avançament electoral per al 28 d'abril, amb referència a les negociacions que l'Executiu espanyol i el català estaven fent entorn d'un possible relator que regulés les futures taules de diàleg.

El líder popular ha llançat en de cara al president del Govern, Pedro Sánchez, que aquest divendres, quan va anunciar la convocatòria d'eleccions, no fos capaç de dir que no tornaria "a pactar amb Quim Torra" i tampoc amb els "comunistes".

Tanmateix, el tema del "procés" s'ha quedat en aquesta ocasió més en un segon pla i Casado s'ha centrat sobretot a posar de relleu la gestió econòmica del partit i les propostes que tenen planejades per acabar "amb el malson" socialista.

Segons ha explicat, quan el PP arribi al Govern pararà "la que anava a ser la futura recessió a Espanya i ho farà amb tota una estratègia sustentada en la idea de posar en marxa "la devolució més important d'espais de llibertat que s'hagi fet mai". Els governs, ha indicat, estan per "incentivar i no molestar", per recolzar i no intervenir, i per això, entre altres mesures, emprendran una "revolució fiscal" que suposarà la baixada de tots els impostos.

"Estem en política no per ocupar el poder, sinó per millorar el futur dels nostres fills i salvaguardar els serveis dels més vulnerables", ha recalcat, però no per quadrar uns Pressupostos "a martellades" per comptar amb el suport dels "comunistes" i Bildu.

Casado també ha volgut marcar distància amb Cs, encara que sense esmentar-lo, a l'advertir que "no han gestionat ni una sola regidoria". Quan a Espanya "pinten bastos" i urgeix emprendre una sèrie de reformes, el líder del PP s'ha preguntat què és millor, si jugar-s'ho tot a la "ruleta russa" per veure si algú "en el seu primer vol li dona per aterrar bé" o si confiar en els que "han salvat Espanya dues vegades".

Casado ha arrencat d'aquesta forma la precampanya electoral durant la clausura de la Convenció d'Economia i Ús del PP, que se celebra a Saragossa.