El president del PP, Pablo Casado, ha carregat durament contra el president veneçolà, Nicolás Maduro, per l'expulsió del país, minuts després d'aterrar a l'Aeroport Internacional de Simón Bolívar, del vicepresident primer del Grup PPE i portaveu de la delegació espanyola del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons.

Casado denuncia que l'expulsió dels eurodiputats que s'havien de reunir amb el president interí, Juan Guaidó, "és una ofensa del sàtrapa Maduro perquè ningú vegi el patiment dels veneçolans". 

El líder unionista assegura que Espanya ha de "liderar les iniciatives que posin el punt i final a la repressió i misèria provocada pel sanguinari dictador".

González Pons i la resta d'eurodiputats tenien una invitació de l'Assemblea Nacional de Veneçuela i, en un vídeo que han compartit a les xarxes, recalquen que l'Assemblea és "un òrgan reconegut internacionalment i reconegut fins i tot pel mateix Maduro".

La invitació va ser realitzada pel president de la Comissió Permanent de Política Exterior, Sobirania i Integració de l'Assemblea Nacional de la República Bolivariana de Veneçuela, Francisco Sucre, en nom de l'autoproclamat "president encarregat" del país, Juan Guaidó.