El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha avançat avui que ha sol·licitat una reunió amb associacions de jutges i fiscals per plantejar l'oposició del seu partit a la "indefensió" que segons el seu parer pateix el jutge Pablo Llarena en la demanda civil que han presentat a la justícia belga el president Carles Puigdemont i els exiliats contra ell. El líder popular ha fet aquest anunci després de la decisió del Ministeri de Justícia de no assumir la defensa del jutge Llarena.

En un missatge en el seu compte de Twitter, Casado explica que a la reunió amb associacions de Jutges i Fiscals discutirà sobre la "indefensió" del jutge Llarena davant la justícia belga i mostrarà el su suport a la "integritat, independència i immunitat internacional del Poder Judicial".

El president del PP s'ha expressat així després que diverses associacions de jutges i fiscals hagin acusat el govern espanyol de Pedro Sánchez "abandó de funcions" per la seva posició amb el judici a Bèlgica del jutge Pablo Llarena. Una opinió, sobre Llarena, que no han subscrit associacions progressistes com Jutges per la Democràcia. 

El 4 de setembre

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, va assegurar ahir que l'Executiu defensarà la jurisdicció de l'Estat espanyol en la demanda civil contra Llarena, però va deixar clar que l'empara legal i el suport al jutge, que ha de comparèixer el dia 4 de setembre, li correspon al mateix Poder Judicial.