El dirigent del PP, Pablo Casado, ha avisat que la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern encara és "incerta" i ha apuntat que "pot arribar a tancar-se de mala manera". Durant l'Escola d'Estiu Miquel Ángel Blanco del PP, Casado ha retret al PSOE i a Podem una "simulació de novetat" després del pas al costat de Pablo Iglesias que desencallaria les negociacions i ha assegurat que s'acabarà fent "allò previsible".

Així, i després d'alertar que se segueix "fora de la normalitat política", Casado ha recordat que els socialistes han pactat amb Podem a deu diputacions, a deu capitals de província i a set comunitats autònomes i, per tant, creu que no sorprendria el pacte estatal. El líder del PP també ha reivindicat els "acords satisfactoris" dels populars.

En relació als seus pactes, Casado ha remarcat que han tingut acords amb vuit formacions diferents en pocs mesos i ho ha volgut posar en valor com a resposta a l'acusació de ser "un partit que no dialoga i està aïllat". "La fractura i la polarització sembla que ho arrosseguen tot des de fa massa temps", ha lamentat durant l'acte, per afegir després que s'està "molt lluny" de l'estabilitat, la governabilitat i la regeneració institucional que, segons ha retret, "alguns prometien", en referència al PSOE.