Després de reunir-se amb el Rei, el líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha tancat la porta a una possible abstenció a la candidatura de Pedro Sánchez en una hipotètica nova investidura. Casado ha assegurat en roda de premsa que la posició de la seva formació no ha pogut variar en els últims cinc mesos i que "no es mereix el seu vot". El líder popular ha recordat que ara "no es moment per intentar el que no s'ha fet en cinc mesos", en referència a la proposta a la desesperada d'última hora de Ciutadans.

Alhora, Casado, resignat, també ha volgut recordar que si hi ha noves eleccions, "l'únic responsable de la repetició electoral és Sánchez i nomes Sánchez", afegint que a partir d'avui la història de la investidura de Sánchez és un gran buit i un gran fracàs ja que Sánchez en cap moment, segons Casado, ha tingut la voluntat de formar govern, sinó que, efectivament, volia tornar a convocar eleccions i per tant ara s'ha arribat al punt on volia arribar Sánchez des del principi.. Fet que, ha desitjat que aquestes noves eleccions no li "surti gratis" al candidat socialista.

En començar la seva compareixença, el líder popular ha admés tenir una "sensació agredolça" després de reunir-se amb Felip VI perquè, segons ha assegurat, no entén com s'ha arribat fins aquí, a les portes d'una nova repetició electoral. Alhora, també ha reconegut estar satisfet amb la tasca del seu partit durant aquests cinc mesos, assegurant que el PP ha fet el que volien els seus votants.