Pablo Casado va saber que Oriol Junqueras era inhabilitat per la Junta Electoral Central abans que la mateixa JEC ho comuniqués formalment. A partir d’una petició d’informació ciutadana, la JEC ha fet públic el cronograma d’aquella decisió. El líder estatal del PP va avançar-la en el seu compte de Twitter a les 19:38, però l'òrgan electoral no ho va comunicar al PP fins a les 20:37. Per on li va arribar? És el que vol esbrinar Més País d'Íñigo Errejón, que ha denunciat el cas i ha demanat una investigació, que acabi amb un procediment sancionador si és necessari.

Segons la mateixa JEC, la decisió va ser adoptada el 3 de gener passat, en una sessió que va finalitzar a les 20:00 hores. “Com en altres ocasions, a fi d’agilitzar el seu coneixement pels afectats, una còpia de l’acord de referència i del vot particular formulat va ser avançat per correu electrònic als sol·licitants d’aquesta declaració, al propi afectat, al Parlament Europeu i al Departament de Premsa del Congrés dels Diputats”, explica l’àrbitre electoral.

 

Fins i tot en aquests correus, el PP, Cs i Vox van ser comunicats abans que el mateix afectat. Les hores de remissió d’aquests correus van ser els següents: a les 20:37 al representat del PP, a les 20:38 al representat de Ciutadans, a les 20:39 al representant de Vox, a les 20:40 al representant d’Oriol Junqueras, a les 20:47 al Parlament Europeu i a les 21:04 al Congrés dels Diputats.

Una hora abans, Pablo Casado va fer una piulada on ho donava per fet, a les 19:38, penjant-se la medalla perquè el seu partit havia presentat un recurs. El seu partit, segons la JEC, ni tan sols havia estat comunicat encara.

Aquest dimarts, Més País ha presentat una denúncia on demana una investigació sobre la presumpta filtració i que "en cas que existeixi una acció sancionable" s'incoï un procés sancionador "contra tots els involucrats". Indiquen que si es tracta de membres de la JEC, se'ls "separi de l'òrgan”, en base a l'article 16 de la LOREG.