Pablo Casado és “víctima de fake news” en la polèmica sobre el suposat blindatge de les expulsions d’immigrants irregulars si donen els seus fills en adopció. Així ho ha assegurat aquest dijous el mateix president del PP, que ha assegurat que la mesura el que pretén és “ajudar” aquestes dones i donar-los “tot el suport”. Però l’expulsió es produirà de totes maneres acabat el procés de donació del nen.

Segons ha dit en un acte a Valladolid, el que volen és garantir que tinguin “absoluta confidencialitat” de les seves dades durant el procés de donació, perquè no es puguin fer servir per a expulsar-les. “El que proposa el PP és que les mares embarassades que decideixin donar el seu fill en adopció en comptes tinguin garantida la confidencialitat i els mateixos drets que si estiguessin regularitzades”, ha explicat. Ha assenyalat que ja s’aplica en algunes comunitats autònomes com Madrid.

Aquesta mesura, ha dit, el que buscar és evitar que hi hagi “nadons abandonats”. D’aquesta manera, quan aquestes immigrants lliuressin el nen a una institució, aquesta no informaria “com exigiria la llei d’estrangeria”.