Pablo Casado se n’ha anat a Ceuta, dues setmanes després, per exhibir-se arran de la crisi migratòria. Però totes les paraules que ha tingut cap al Marroc no les ha tingut cap a l’exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, imputada ahir en l’Operació Kitchen. Si aquest dimecres directament va fugir dels micròfons, avui ha esquivat les dues preguntes que li han fet sobre aquest assumpte. Les ha despatxat dient que a ell no li “correspon valorar” assumptes del passat.

 

Una periodista li ha formulat una primera pregunta sobre la imputació de Cospedal, i ha estat increpada per alguns presents, que li han recordat que “ara tenim un president nou”. I el dirigent popular s’ha aferrat justament a això: “Estic bastant d’acord amb aquest cavallers. Jo fa quatre mesos vaig dir que no tornaria a parlar de qüestions que no em correspon valorar, que no tenen res a veure amb la meva responsabilitat com a president del PP. I molt menys que no tingui a veure amb les preocupacions que ara tenen els espanyols”, ha respost amb rostre visiblement incòmode, però rebent l’aplaudiment dels individus congregats.

Hi ha hagut un segon intent, d’una altra periodista, que li ha insistit i ha preguntat si li obriran expedient com diu el reglament intern. Ha tornat a ser escridassada la reportera, en aquest cas de TVE, amb crits de “fora”. I Casado no s’ha mogut en la resposta: “Li agraeixo la pregunta i respecto que insisteixi. Però de debò que el meu compromís amb els valors que representa el PP en el seu servei públic sempre estarà vinculat a parlar d’allò que em correspon valorar, i no de qüestions de les quals no tinc cap informació. Li agraeixo la pregunta però no li puc respondre res més”. Novament aplaudiments i crits a la periodista.

Fonts del PP han corregut a aclarir que Casado "ha ofert una roda de premsa a Ceuta, en ple carrer i oberta a tots els mitjans". En aquest sentit, remarquen que "en cap cas es tractava d'un míting", que "el públic que hagi pogut presenciar la roda eren ciutadans que s'han aturat espontàniament" i que "no s'ha produït cap queixa per part de cap militant del PP". Simples "ciutadans anònims".

Suborn, malversació i tràfic d'influències

Tal com havia demanat la Fiscalia Anticorrupció, el jutge instructor Manuel García Castellón ha imputat l'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i el seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro, en el marc de l'Operació Kitchen. El magistrat ha acordat citar-los com a investigats pels delictes de suborn, malversació i tràfic d'influències en el marc de la investigació de l'operatiu parapolicial que pretenia espiar i robar documentació comprometedora a Luis Bárcenas. Cospedal justament ha estat citada aquest migdia a la comissió d’investigació del Congrés.