El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Pablo Casado, ha afirmat que si guanya les eleccions generals, les presons estaran "gestionades per l'Estat", de manera que no recaurà en els governs autonòmics com succeeix ara amb Catalunya encara que és el que vol també el Govern basc. Segons ha dit, "ja està bé de fer mercat" amb transferències a canvi de suports al Congrés.

"Que li quedi clar a Bildu, al PNB i al PSOE. Quan jo sigui president del Govern, les presons seran gestionades per l'Estat. Ni Catalunya, ni Navarra, ni el País Basc. Competència nacional en igualtat i dignitat per als funcionaris de presons", ha proclamat en un acte a Tenerife, acompanyat del candidat del PP a la Presidència de les illes, Asier Antona.

Casado ha afirmat que "ja està bé de fer mercat amb els decrets per escons" i "els indults per vots", en al·lusió a la possibilitat d'aplicar la mesura de gràcia als líders del procés. Això sí, ha dit que "ja seria el màxim que es fes mercat amb transferències amb el PNB a canvi de treure la Guàrdia Civil de Navarra i a canvi de cedir les presons al País Basc".

"Això no es pot tolerar. Jo no vull veure com a Catalunya les presons són a la carta per als colpistes -en al·lusió a la presó de Lledoners- i ja el súmmum seria veure al País Basc presons a la carta per als etarres. Això amb el PP no va a passar, una mica de respecte a les víctimes del terrorisme", ha declarat.

No obstant això, ha dit que els socialistes han d'"acontentar" als seus socis i per això quan els constitucionalistes de PP, Cs i Vox "pateixen escarnis i intimidacions, ells callen". "Com a molt posen un tuit", ha afirmat, per criticar el silenci dels ministres de Pedro Sánchez després dels últims incidents i altercats al País Basc i Catalunya.

Després d'expressar el seu suport a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, com ha fet aquest matí a Las Palmas, ha tingut també paraules de suport per als funcionaris de presons. De fet, ha ressaltat que al programa electoral del PP defensa que siguin "autoritat per no patir agressions".

De la mateixa manera, ha defensat un increment salarial per a aquest col·lectiu "perquè així ho mereixen". No obstant això, ha enlletgit al PSOE que no digui "res" i ni contesti a les seves demandes quan la seva tasca consisteix a donar seguretat a les presons. De fet, ha criticat que a la presó de Lledoners, els presos independentistes estan "a cos de rei" i als funcionaris de presons ni cas.