El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, s'ha mostrat satisfet pel missatge del rei Felip VI i ha lloat la feina feta pel monarca amb Espanya, la qual, segons Casado, "no pot cedir al xantatge independentista". Així mateix, ha demanat recuperar "l'afecte" entre amics i família en una nit de Nadal en què s'ha mostrat convençut que "per desgràcia" es va parlar "massa" de política i de fractura.

"La convivència i la concòrdia són el que ens ha fet ser un gran país admirat a tot el món i que no pot perdre per cap desafiament polític i menys per un xantatge independentista", ha insistit Casado, que demana impulsar ara una agenda reformista. En la mateixa línia, ha qualificat Felip de "gran Rei" per a un "gran país" i ha lamentat la "incertesa" després de les eleccions del 21-D.

Per Casado, el monarca es va posar de nou "al front" de la nació espanyola per demanar seguir junts. "El Rei va ser el que va liderar l'Espanya tranquil·la de les banderes als balcons, que diu que és més el que ens uneix que el que ens separa", ha remarcat, i ha fet un al·legat a la unitat per afrontar els desafiaments. 

Així mateix, el vicesecretari de comunicació del PP ha definit Espanya com a país "plural", "divers" i "descentralitzat" i ha afirmat que a l'Estat es pot defensar "qualsevol idea", sempre que no es contraposi als drets dels altres. "Va ser una apel·lació directa a recuperar la convivència a Catalunya i que qualsevol govern que surti de les eleccions no torni a anar contra llei i convivència", ha precisat.

Finalment, ha recalcat el missatge de confiança cap a tots els espanyols i ha demanat "passar pàgina" i començar una agenda reformista que el procés, segons Casado, ha aturat "massa temps". "Tenim la sort de tenir al capdavant de l'Estat algú com Felip VI; des del PP estem molt satisfets pel missatge i pel lideratge de concòrdia i ambició de futur del Rei d'Espanya", ha conclòs.