El líder del PP, Pablo Casado, ha criticat la proposta de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, sobre la possible visita del president de la Generalitat, Quim Torra, a la Cambra Baixa espanyola. Casado ha exigit que la visita de Torra no es pot realitzar "per la porta del darrere" i que si es produeix ha de ser en sessió plenària i amb votació, com ja va succeir amb el Pla Ibarretxe.

Segons Casado, "qualsevol president autonòmic pot venir a les Corts a presentar una proposició de llei del seu respectiu Parlament perquè aquesta pugui ser votada pels representants de tots espanyols en sessió plenària" i aquest és el format ofert a Torra.

El PP posa "una línia vermella" davant de qualsevol pretensió del president Torra d'anar al Congrés "per la porta d'enrere" per comparèixer en comissió o amb algun tipus de tractament que correspon a mandataris no autonòmics, sense votació.

Casado té clar que el procés independentista "descarrilaria" al Congrés igual que li va succeir a l'expresident basc, Juan José Ibarretxe amb el Pla Ibarretxe.

A més, ha destacat que la votació sobre la proposta de Torra faria que els espanyols poguessin veure "amb llum i taquígrafs" que és el que vota cada partit, sobretot el PSOE, i ha advertit el govern espanyol que no compti amb el PP com a "company de ball per intentar ocultar el seu pacte amb els independentistes".

Insistència amb el 155

Casado també ha insistit que el PP serà "un dic de contenció" davant de qualsevol referèndum per incrementar l'autogovern de Catalunya perquè no s'ha de cedir davant dels que volen "trencar" el país i ha recordat que el seu partit és "l'únic" que pot instar a l'aplicació del 155.

Els altres "poden donar moltes idees", ha dit Casado amb referència a la petició de Ciutadans perquè s'apliqui aquest article, però ha demanat que la formació taronja sigui "conscient" del pes parlamentari que té, molt inferior al del PP.