El president del PP, Pablo Casado, ha afirmat avui que les eleccions andaluses són "el primer pas per a fer fora els independentistes de la Moncloa", ja que ells són, segons la seva opinió, els que estan "governant Espanya".

"Són els que tenen la paella pel mànec, els que manen a Espanya, els que permeten dir si hi ha pressupost o no, i com el PSOE és ostatge d'aquests grups independentistes i batasunos, també la Junta d'Andalusia és ostatge", ha sostingut el líder del PP durant la seva intervenció en un acte públic a Linares (Jaén).

Casado ha dit que "a Catalunya van 1.600 milions i sembla que no hi ha diners per a Andalusia", la qual cosa l'ha portat a concloure que s'ha de fer fora Pedro Sánchez però abans a Susana Díaz. "No és just el molt que ha donat aquesta terra al PSOE i el poc que ha rebut Andalusia del PSOE; no és just que encapçali els barems de dèficit i d'atur a nivell europeu, que encapçali els titulars de corrupció amb dos expresidents a la banqueta", ha reblat.

Casado, que al costat de Juanma Moreno s'ha reunit abans d'aquest acte amb la plataforma 'Linares tots a una', ha lamentat l'abandonament d'aquesta comarca després de l'extinció per liquidació de la factoria Santana Motor, propietat de la Junta, i ha assegurat que el PP, si governa, aportarà les ajudes que "facin falta" però no per motius "dels clients".

"Les administracions han d'estar sanejades per poder aportar els fons que facin falta; això no és qüestió de retirar ajudes, sinó de donar-les a qui les necessita, però garantint que no les estiguin rebent per motius de partit aquells que no la necessiten i s'aprofiten d'aquest règim", ha clamat. Així, ha rebutjat que el PP només pensi "en xifres, en l'economia", però ha defensat que per poder sufragar la política social hi ha d'haver polítics "amb experiència per gestionar".

Després de proclamar-se "president del club de fans" de Moreno, ha promès que el candidat del PP a la Presidència de la Junta, si governa, farà en quaranta dies el que no ha fet el PSOE en quaranta anys perquè Andalusia "té tot per progressar, té gent meravellosa, té camp, té platja, patrimoni, cultura, turisme i emprenedoria".

De la seva banda, el president del PP d'Andalusia, Juanma Moreno, ha animat als andalusos a la "rebel·lia" després d'assenyalar que l'actual situació no es pot "aguantar més". "Entre Pedro i Susana ens tenen amargats vagi tàndem!", ha ironitzat, després de la qual cosa ha assegurat que el PP està "acariciant amb la gemma dels dits" la victòria.