El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha titllat aquest dimecres la Diada nacional de Catalunya, que se celebra l'11 de setembre, de "festa xenòfoba". En declaracions en un acte públic a Logronyo, el popular ha denunciat "l'apropiació" de la festa per part de l'independentisme, i ha anunciat que visitarà Catalunya dies abans que se celebri. 

Casado viatjarà fins a Barcelona el proper 8 de setembre, en vigílies, ha dit, de la "festivitat xenòfoba de la Diada", per realitzar la primera reunió del curs de la Junta Directiva Nacional del partit. Segons ha explicat, coincideix també amb l'aniversari de l'aprovació al Parlament de Catalunya de les lleis de desconnexió els dies 6 i 7 de setembre de l'any passat, poc abans d'aprovar la declaració d'independència de Catalunya, dies dels quals ha assenyalat que van ser "dies de la infàmia".

El president popular ha carregat contra la celebració de la Diada, jornada que s'ha convertit al seu parer en una "festivitat xenòfoba en la qual s'insulta els constitucionalistes, i s'enarboren símbols d'aquells que volen trencar Espanya". 

Amb aquesta convocatòria, la formació pretén deixar clar que "la defensa de la unitat d'Espanya i la recuperació de la llibertat i la cohesió a Catalunya" són una prioritat per al PP en aquest curs.