El PP ha portat fins a Brussel·les la proposta de reforma del Poder Judicial. El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha conversat aquest dijous amb el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, sobre la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per reafirmar el seu "la independència judicial que estan obligats a complir tots els països de la Unió Europea", ha explicat en una piulada.

El líder dels populars ha expressat la seva "profunda preocupació" per les intencions de l'Executiu de Sánchez i ha assegurat al comissari de Justícia que prendran "les mesures oportunes en l'àmbit europeu per a evitar que aquesta reforma prosperi".

Fonts de la formació popular consultades pel mateix mitjà han informat que després de la conversa, Casado ha fet arribar a Reynders una carta signada també per la portaveu popular al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, on sol·liciten que la Comissió Europea "avaluï aquest projecte de reforma" que vol aprovar el govern espanyol.

 

Montserrat ha indicat a través del seu compte de Twitter que el PP anirà "fins a les últimes conseqüències" si Sánchez no retira la reforma. "És molt el que està en joc. Pretenen soscavar la independència del Poder Judicial i posen en perill els fons europeus i la credibilitat d'Espanya", ha subratllat en una piulada.