El president del PP, Pablo Casado, ha considerat que Pedro Sánchez farà "el que li convingui" en relació amb la possible concessió d'indults als presos polítics de l'1-O perquè, segons ha dit, el que es busca és un nou tripartit a Catalunya després de les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer.

Casado, a més, ha confirmat en una roda de premsa de balanç del curs polític que si el Govern fa aquest pas, la seva formació ho recorrerà. Davant de les eleccions catalanes, Casado ha llançat un missatge als constitucionalistes assegurant que tot aquell que "no vulgui que els independentistes manin, només pot votar el PP", perquè ha donat per fet que el PSC hi pactarà.

El PP recorrerà els indults si el PSOE els aprova

En aquest sentit, ha afirmat que Sánchez "ha pactat amb qui ha volgut" i "està còmode en l'extremisme i la radicalitat". "Si això li costa els indults, en contra del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional, on caldrà anar, i en contra del que diu la mateixa llei d'indults, que planteja que hi ha d'haver penediment en comptes de dir 'ho tornarem a fer'; i que hi ha d'haver un informe preceptiu del tribunal sentenciador, doncs li serà igual. Farà el que vulgui", ha proclamat.

En ser preguntat expressament si creu que el govern espanyol ja ha decidit indultar els presos independentistes, Casado ha respost: "No estic convençut que el govern espanyol vulgui indultar els presos independentistes, però és que no crec ja res d'aquest govern".

"El pitjor govern de la història"

Casado ha assegurat aquest dimarts que l'actual govern espanyol és "el pitjor de la història democràtica". "Tot el que depèn d'ell ha sortit malament", ha dit en una roda de premsa que ha ofert per valorar l'any que acaba. Casado ha acusat l'executiu de Pedro Sánchez de provocar una "crisi institucional" agreujada pels seus pactes amb l'independentisme català i basc.

Quant a la crisi provocada pel coronavirus, ha acusat Sánchez de "començar mentint sobre els pactes que no faria i després mentir durant la pandèmia", referint-se a les xifres de morts i el comitè d'experts que suposadament assessorava el govern espanyol. A més, ha advertit que càrrecs del PP i exdirigents destacats constituiran un comitè de seguiment dels fons europeus per evitar "peronisme" i una distribució "clientelista". "Si no hi ha rendició de comptes, el PP no en passarà ni una", ha alertat.