Pablo Casado i María Dolores de Cospedal estarien tancant un acord per desbancar Soraya Sáenz de Santamaría de la presidència del Partit Popular, segons informa La Vanguardia. Casado i Cospedal, segon i tercera, a la primera volta de les primàries del PP només es van veure superats per l'exvicepresidenta del govern espanyol.

Ara bé, la presidència del PP es decidirà els pròxim 20 i 21 de juliol en el congrés de la formació, i és per això que Casado ha ignorat la mà estesa de Santamaría per formar una llista única i s'ha posat en contacte amb els 4 candidats que no van superar la primera volta de les primàries per unir forces contra Soraya.

Segons indica el mateix mitjà, l'entesa entre Casado i Cospedal ha estat notable i sembla ser que un possible pacte entre l'ex secretària general i l'ex vicesecretari estaria al caure i "pràcticament tancat". Un cop tancat aquest pacte, comptant amb el suport de Cospedal, Casado hauria de intentar guanyar més suports entre els varons del PP en nom de l'exministra de Defensa.

A més, Casado ja va deixar molt clar que no negociaria amb Santamaría, afirmant, de forma contundent, que "no arribarien a la pròrroga ni als penalts" ja que encara quedava la segona volta de les primàries. El candidat està convençut que pot sumar suports entre aquells comissaris que haguessin votat Cospedal i que, per tant, pot donar la volta al resultat de la primera volta i ser escollit president del PP.

Tot i que, Casado tindrà complicat sumar suports en diversos punts de l'Estat espanyol ja que els varons de Castella i Lleó, Canàries, Andalusia, València, País Basc, Cantàbria, Aragó, Balears i Catalunya s'han mostrat favorables a presentar una llista unitària al pròxim congrés del partit.